Nasveti o britju

Primerjava različnih tipov brivnikov

Na tržišču v grobem po obliki poznamo 3 tipe različnih brivnikov. Ločimo jih na klasične preklopne britve, brivnike z nadomestnimi rezili in brivnike za enkratno uporabo. Ogledali si bomo potrebne stvari za britje, vzdrževanje in ceno. Potrebne stvari za britje Pri vsakem tipu brivnikov potrebujemo različne stvari. Pri klasični preklopni britvi je teh stvari več, […]

Nadaljuj z branjem

Pravilno ostrenje britve

Za res vrhunsko ostrino rezila moramo britev pred vsakim britjem naostriti z usnjenim pasom. Pasovi za ostrenje britve so v različnih oblikah, najpogostejši obliki pa sta viseči (eng. hanging) in ploščati (eng. paddle).

Nadaljuj z branjem

Moje prvo britje s preklopno britvijo

Torej, prvo britje. Stal sem v kopalnici, z britvijo v roki, z namenom da se prvič pobrijem s preklopno britvijo. Vsakemu, ki sem mu omenil da sem kupil britev, me je začudeno pogledal in vprašal, če se nič ne bojim da se bom porezal z njo. Ogledal sem si par posnetkov na Youtubu, prebral nekaj forumov in se pogumno podal pred ogledalo.

Nadaljuj z branjem

Moje prvo tradicionalno britje pri brivcu

Kakšni so bili moji začetki tradicionalnega britja? Kot vsak moški sem se tudi sam bril nekajkrat na teden. V mladosti sem se začel briti z električni brivnikom, nato pa sem presedlal na zamenljive britvice. Kar nekaj časa sem se bril z njim, vendar me je vedno bolj motilo dejstvo, da britje ni bilo tako gladko, zato sem se odločil da poskusim nekaj drugega.

Nadaljuj z branjem