Imeniten.si

Moje prvo britje s preklopno britvijo

kako-pravilno-drzati-britev

Torej, prvo britje. Stal sem v kopalnici, z britvijo v roki, z namenom da se prvič pobrijem s preklopno britvijo. Vsakemu, ki sem mu omenil da sem kupil britev, me je začudeno pogledal in vprašal, če se nič ne bojim da se bom porezal z njo. Ogledal sem si par posnetkov na Youtubu, prebral nekaj forumov in se pogumno podal pred ogledalo. Ugotovil sem, da če se že malenkost porežem, je rana zaradi izredno ostrega rezila britve tako tanka, da se praktično ne čuti ureza, pa tudi rana sama se hitro zaceli. To pa še ne pomeni, da se ne morete resno poškodovati; lahko se, in to zelo hudo. Ampak, če sledite naslednjim navodilom ste lahko brez skrbi.

Na spletu obstaja veliko strani in posnetkov, ki prikazujejo kako naj tradicionalno mokro britje poteka, vendar boste prvič še vedno malenkost napeti. Predstavljajte si to kot nek ritual ‘odraščanja’, za katerega potrebujete čas zase. Predlagam vam, da zaklenete vrata kopalnice, da boste imeli mir.

Kako začeti prvo britje?

Stvari, ki jih potrebujete za britje so sledeče:

V posodico za milo nalijte toplo vodo ter v njo namočite čopič. Pustite čopič v vodi in pojdite pod tuš ali se za par minut zamotite s čim drugim. S tem omogočite čopiču oz. dlakam na njem da se malenkost zmehčajo. Če ste se med tem stuširali, ste s tem zmehčali vaše dlake na obrazu, zaradi česar bo prvo britje lažje.

V lijak oz. posodo nalijte toplo vodo, s katero boste kasneje spirali britev. Par minut preden se boste začeli briti s čopičem nanesite peno oz. milo na obraz. Če nimate čopiča in mila, uporabite kvalitetno kremo za britje. Ampak, če se le da, uporabite čopič in milo; verjemite mi, veliko bolje se obnese, pa še bolj možato se boste počutili. Milo na obraz nanašajte s konico čopiča, dokler ni kremaste strukture. Pazite, da dobro prekrijete dele obraza kjer se boste brili. Vzemite si čas; pri britju z britvijo ne smete hiteti!

Po nanosu mila na obraz naostrite svojo britev. Pa začnimo! Predlagam vam, da začnete na enostavnih mestih. Za Prvo britje so lica so prava izbira, saj so ravna in dostopna. Zapomnite si: britev reže s tem ko jo potiskamo proti dlakam, in ne režemo z njo. Z njo se ne reže, ampak potiska proti dlakam. Ne poskušajte rezati ‘slanine’, saj se bo zgodilo ravno to – odrezali si boste del kože!
Britev držite tako, da je ročaj navzgor, kazalec in sredinec držita za vrh držala rezila, palec pa dno držala rezila. Rahlo nategnite kožo z vašo drugo roko (vedno jo držite za rezilom). Začnite pri zaliscih pri ušesu in rezilo nežno potegnite navzdol proti vratu. Naklon rezila glede na kožo naj bo med 20° do 30°. Če bo naklon večji od 30° se bodo dlake lahko trgale in ne brile. Če bo naklon manjši kot 20° se boste lahko urezali.

Enkrat bo najbrž premalo

Najprej se v celoti pobrijte v smeri rasti dlak. Vsak obraz je različen, zato bo tudi način kako se boste brili drugačen od koga drugega. Britev sperite v vodi in ponovite na drugem delu obraza. Ko boste prišli do konca, ponovno nanesite milo s čopičem. V drugo se brijte v nasprotni smeri rasti dlak.

britje-v-smeri-rasti-dlak

Britje v smeri rasti dlak

britje-precno-na-smer-rasti-dlak

Britje prečno na smer rasti dlak

britje-v-nasprotni-smeri-rasti-dlak

Britje v nasprotni smeri rasti dlak

 

Zaključek

Lahko da boste morali ponoviti postopek, odvisno od vaše tehnike, vrste brade itd. Ne bodite razočarani, če vaše prvo britje ne bo prineslo želenega učinka. Če mislite da britje ni dovolj gladko, ne povečajte pritiska na kožo. Naj britev dela za vas.
Če še vedno niste prepričani o pravilni tehniki si oglejte videoposnetke na YouTube strani.

Vse je v praksi, tehniki in predvsem potrpljenju. Vzemite si čas in uživajte v prvem britju. Kmalu boste zapustili kopalnico z gladkim, žarečim obrazom vedoč da ste ukrotili tigra. Šli boste v svet in v mislih imeli, da imate znanje in pogum, da ste na vrat naslonili 7 cm najostrejšega jekla – in preživeli.

Prijava na e-novice

Vpišite svoj e-naslov in bodite obveščeni o novostih

Copyright © 2017 - 2024 imeniten.si. Vse pravice pridržane.